Matematik
gennemsnit
11. november 2014 af
mathilde111 (Slettet)
-
Niveau: 9. klasse
Hej. Jeg håber at der er nogle, som vil hjælpe mig med denne opgave.
1) Cemal og Viktor undersøger tre forskellige dage på gågaden i byen, hvor mane personer der har jeans på. De skriver i det lokale skoleblad en artikel med overskriften "To ud af tre går med jeans" .
Har Cemal og Viktor ret i ders påstand? Hvorfor eller hvorfor ikke?
Dette hører til opgave 2:
Lokalitet Jeans Ikke jeans
Mandag 24 7
Tirsdag 44 14
Onsdag 12 16
Hvordan pokker gør jeg det her?
På forhånd
1) Cemal og Viktor undersøger tre forskellige dage på gågaden i byen, hvor mane personer der har jeans på. De skriver i det lokale skoleblad en artikel med overskriften "To ud af tre går med jeans" .
Har Cemal og Viktor ret i ders påstand? Hvorfor eller hvorfor ikke?
Dette hører til opgave 2:
Lokalitet Jeans Ikke jeans
Mandag 24 7
Tirsdag 44 14
Onsdag 12 16
Hvordan pokker gør jeg det her?
På forhånd
Svar #1
11. november 2014 af PeterValberg
der er 24 + 44 + 12 = 80 observationer af "jeans"
og 7 + 14 + 16 = 37 observtioner af "ikke jeans"
Der er i alt 80 + 37 = 117 observationer
hvis antallet af "jeans" sat i forhold til det samlede antal observationer
svarer til 2/3 (eller derover), så vil de have ret i deres påstand, at
(mindst) 2 ud af 3 går i jeans (baseret på deres undersøgelse)
Skriv et svar til: gennemsnit
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
