Fysik

Trafiklys

16. november 2014 af mnbvcxzxc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Moderne trafiklys er baseret på lysdioder. Fordelen ved lysdioder i forhold til glødetrådspærer er dels et lavere energiforbrug samt en meget længere levetid. Omkostninger til drift og vedligeholdelse bliver derved små.

Lysudsendelsen fra en lysdiode sker ved, at der udsendes fotoner i forbindelse med overgange fra energitilstand til en anden i et atom. Energiforskellen mellem to sådanne tisltande for den omtalte diode er 0,315 aJ.

1) Beregn bølgelængden af det udsendte lys og find ud af, hvilken farve dette lys har?

Først skal jeg bruge formel E=h*f (h er en naturkonstant) for så at kunne bruge formlen lambda=h*c/E

E=h*f

E=6,63*10^-34J*3.15*10^-19=2,08845*10^-50

Lambda=6,63*10^-34J*3*10^8/2,08845e-50=9,52381e-76

Hvad gør jeg forkert


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2014 af khol (Slettet)

0,315 aJ er et mål for energi, så du skal kun benytte den sidste ligning:

λ = h · c / E = 6,63 × 10-34 (kg m2/s) · 3,0 × 108 (m/s) / 3,15 × 10-19 (J) = 630 × 10-9 m = 630 nm

hvilket svarer til rødt lys


Svar #2
16. november 2014 af mnbvcxzxc (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: Trafiklys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.