Matematik

Renteregning - hjælp søges

10. december 2014 af Paradoks (Slettet) - Niveau: C-niveau

Udgifterne til undervisning var i 2013 144 mia. kr., og er i perioden vokset med årligt 2,6%. Hvad var udgifterne til undervisning i 2000?

Har brug for hjælp til den her! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man har så

        U2013 = U2000 · (1 + 0,026)13

Man kender U2013 = 144 mia og kan så beregne U2000 .


Svar #2
10. december 2014 af Paradoks (Slettet)

Vil det sige 144*(1-0,026)^13=102,24 mia 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er forkert. Isoler U2000 korrekt:

        U2000 = 144 / (1+0,026)13 = 103,14 mia


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2014 af mathon

              U2000 = 144•1,026-13


Svar #5
10. december 2014 af Paradoks (Slettet)

Hvad nu hvis det var en årlig stigning på 1,7 % fra 2013. Hvornår vil BNP så overstige 2500 mia kr? 

Det er den næste opgave :)

btw tak for den forrige opgave 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så har man jo

        BNP(x) = BNP2013 · (1 + 0,017)x

hvor x er antal år efter 2013, og BNP2013 er BNP i 2013. Løs så ligningen

        BNP(x) = 2500 mia .


Svar #7
10. december 2014 af Paradoks (Slettet)

elsker dig andersen11 


Skriv et svar til: Renteregning - hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.