Fysik

Formler med flere lighedstegn

25. januar 2015 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan skal jeg forstå formler med flere lighedstegn?

Billed: http://i.imgur.com/3KYuMnG.jpg?1

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2015 af peter lind

Det betyder blot at alle de udtryk er det samme. a=b=c=d   betyder for eksempel at der gælder a= b, a= c, b=d  o.s.v


Svar #2
25. januar 2015 af RasmusEu (Slettet)

Så der er 3 formler for At ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2015 af mathon

Der er tale om en udredning:

                                                        \small A_t=m\cdot g\cdot \Delta h

som er et alment udtryk for tyngdekraftens arbejde under højdeændringen \small \Delta h.


Svar #4
25. januar 2015 af RasmusEu (Slettet)

Hvad betyder udredning?


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. januar 2015 af hesch (Slettet)

#2:  Der er tale om en forklaring af, hvordan man anvender det generelle udtryk:

A = F * s     ( arbejde = kraft * vej )

. . . . i forbindelse med arbejdet udført på en faldende bold, altså:

A = F * s       =>      ( Der tilføjes "t", for at indekere tyngdens arbejde og kraft )

At = Ft * s     =>       ( vejen er lodret, så vejlængden s erstattes med højden h )

At = Ft * h     =>       ( tyngdekraft = m * g  )

At = m * g * h

Man kan sige, at sidste ligning er et specialtilfælde af den generelle ligning:  A = F * s


Svar #6
26. januar 2015 af RasmusEu (Slettet)

Tak!

Skriv et svar til: Formler med flere lighedstegn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.