Fysik
H+ioner og OH-ioner i vand
26. januar 2015 af
SweetCheeks (Slettet)
-
Niveau: 8. klasse
En væske blev målt til ph 3, hvor mange flere H+ioner har væsken i forhold til OH-ioner?
Er ikke helt med hvordan man skal finde så noget ud, så det må helst gerne skæres ud i pap.
Skriv et svar til: H+ioner og OH-ioner i vand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

![\small \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-3} M](https://media.studieportalen.dk/images/equations/khM_-sXs9cXPhRy4tCRlBQ==.gif)
![\small \left [ OH^- \right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{10^{-3}\; M}=10^{-11}\; M](https://media.studieportalen.dk/images/equations/PfgFCTgz8tdNq-Z4VXfZBw==.gif)
![\small \frac{\left [ H_3O^+ \right ]}{\left [ OH^- \right ]}=\frac{10^{-3}\; M}{10^{-11}\; M}=10^8](https://media.studieportalen.dk/images/equations/iKZ0D-NGm2wl6yCccAAEgA==.gif)
![\small \left [ H_3O^+ \right ]=10^{8}\cdot \left [ OH^- \right ]](https://media.studieportalen.dk/images/equations/1mncGjDuOicTaiOhgT5Awg==.gif)