Matematik

Funktioner HJÆLP NEMT

01. februar 2015 af Mørten - Niveau: C-niveau

Hej har brug for noget hjælp til 2 opgaver som jeg skal aflevere i aften, nogen der kan hjælpe ? 

Se vedhæftet billed 

Tak på forhånd! 

Vedhæftet fil: se.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2015 af peter lind

Brug at længden og bredden bliver formindsket med 2x og højden bliver x


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. februar 2015 af mathon

              æskevolumen
                                          V = restlængde • restbredde • højde

kaldes højden x
haves:        
                                         V(x)=(80-2x)\cdot (50-2x)\cdot x

                                         V(x)=4x^3-260x^2+4000x                      

                                 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2015 af mathon

                                        V(x)=(80-2x)\cdot (50-2x)\cdot x\; \; \; \; \; \; 0<x<25


Svar #4
01. februar 2015 af Mørten

Mange tak! Lige et spørgsmål mere 

Hvor stor skal x være, for at rumfanget er så stort som muligt ! 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2015 af mathon

Hvordan finder man maksimum for en reel funktion?

Mindes du noget om funktioners monotoniforhold?


Svar #6
01. februar 2015 af Mørten

Der står i min opgave at man kan læse på grafen hvor stor x skal være. Men hvordan gør jeg det? 

Min graf ser sådan ud i maple 

Vedhæftet fil:se.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2015 af peter lind

du har valgt et uheldigt interval på x aksen. brug i stedet intervallet 0 til 25


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. februar 2015 af mathon

Aflæst:    Volumen er størst for x = 10


Svar #9
01. februar 2015 af Mørten

Mange tak for hjælpen har fået den til at vise grafen sådan her nu!

Vedhæftet fil:se.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. februar 2015 af mathon

Hvorfor ikke op til x = 25?


Skriv et svar til: Funktioner HJÆLP NEMT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.