Matematik

Kurvelænge

19. marts 2015 af Haxxeren - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Hvordan kan det være, at kurvelængdeformlen er angivet som i det følgende (betragt det øverste kabel):

https://dl.dropboxusercontent.com/u/31729551/1.jpg

Kurvelængden plejer jo at være i form af L = √(1 + f'(x)2). Er her nogen, der kan hjælpe?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2015 af Soeffi

Ved du hvad "s" står for? Ved du hvad approximationen ("≈") bygger på?


Svar #2
19. marts 2015 af Haxxeren

#1

Jeg ved, at: z(x) = 4fx(L-x)/L2

Derudover må s være kabellængden - tænker jeg?


Svar #3
19. marts 2015 af Haxxeren

Anyone?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)


Svar #5
20. marts 2015 af Haxxeren

#4

Formlen plejer da at hedde: Lkabel = √(1 + f'(x)2). Hvorfor opløfter man det i 3/2 i stedet for 1/2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5
Det er ikke klart hvorfor, og man får jo det rigtige resultat i den anden tråd ved kun at opløfte i 1/2.

Svar #7
20. marts 2015 af Haxxeren

#6

Her giver approksimationen en faktor på 8. I den anden tråd ender man med en faktor på 8/3. Spørgsmålet gik dog mere ud på, hvorfor formlen for kurvelængden ser ud sådan som den gør her, hvor man opløfter i 3/2. Det giver umiddelbart ikke mening.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7
Undskyld, jeg troede det var det samme spørgsmål i begge tråde. Jeg kan ikke umiddelbart se det vedlagte. Jeg har ingen forklaring på, hvorfor der opløftes i 3/2 i stedet for 1/2.

Svar #9
20. marts 2015 af Haxxeren

#8

Det er i orden.  Tak for hjælpen alligevel.


Skriv et svar til: Kurvelænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.