Matematik

Potens regler ved differentation

22. marts 2015 af presario (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg er gået i stå ved potensreglerne og kan slet ikke se hvordan jeg skal differentere dette udtryk: 

p22/p12

Det skal differenteres i forhold til p1


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2015 af peter lind

Brug at (xn)' = n*xn-1 samt at 1/x2 = x-2


Svar #2
22. marts 2015 af presario (Slettet)

#1

Brug at (xn)' = n*xn-1 samt at 1/x2 = x-2

Dvs. at 

(xn)' = 2*p22-1 = 2p2

Kan ikke komme videre herfra


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2015 af peter lind

Nej. Der står jo /p22  hvilket svarer til p2-2


Svar #4
22. marts 2015 af presario (Slettet)

Forstår stadigvæk ikke hvorfor du kan omskrive den når der ikke står 1/x, men p22/p12

Kan du prøve og regne den ud for mig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Når man skal differentiere p22/p12 med hensyn til p1 svarer det til at differentiere en funktion af formen

        f(x) = a·x-2

med hensyn til x.

Altså

        d/dp1(p22/p12) = -2·p22·p1-3 .


Skriv et svar til: Potens regler ved differentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.