Matematik

Moms

26. marts 2015 af IdaIdaIda1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey,

Jeg har brug for en formel til følgende opgave:

Radio med CD-afspiller -> Pris inkl. 25% moms: 2500 kr.

Ekskl = ?

Jeg ved, at svaret er 2000 kr. - men er der en formel for det? Eller kan der laves en? :-)

På forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2015 af peter lind

Originalpris p

moms   0,25*p

salgspris  p+0,25p = p(1+0,25) = 1,25*p


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2015 af SuneChr

Omvendt har vi

pris_{excl.moms}=0,8\cdot pris_{incl.moms}


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2015 af mathon

\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! pris_{excl.moms}=\frac{pris_{incl.moms}}{1{,}25}=\frac{1}{1{,}25}\cdot pris_{incl.moms}=\frac{4}{5}\cdot pris_{incl.moms}=\frac{8}{10}\cdot pris_{incl.moms}=0{,}8 \cdot pris_{incl.moms}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2015 af 123434 (Slettet)

pris incl moms er 2500 kr. Vi vil kende prisen uden moms

125%=2500

100%=?

1%=2500/125=20

100%=20*100=2000

Prisen uden moms er 2000 kr


Skriv et svar til: Moms

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.