Kemi

Syre styrke

03. juni 2015 af chiqqa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg ved godt, at en syres styrke defineres ved at se på dens reaktion med vand. Men hvis vi antager, at vi har en syre med en stor styrkekonstant, så har vi jo at gøre med en stærk syre og man siger, at reaktionen er fuldstændig. Er det så forkert at henvise til reaktionsbrøken og sige, at den ved ligevægt har en meget større tæller end nævneren og dermed kan også argumentere ud fra ligevægtsloven at reaktionen sker fuldstændig :)?

KS= [B] * [H3O+] / [S] 

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2015 af mathon

Der er ikke tale om nogen reaktionsbrøk for en monohydron, stærk {cs } M syre.

Syren er 100% ioniseret,
hvorfor
                          \left [ H_3O^+ \right ]=\left [ B \right ]=c_s           

                          \left [ S \right ]=0           
                 


Svar #2
03. juni 2015 af chiqqa (Slettet)

Ok så hvis vi havde at gøre med svag syre så kunne man godt argumentere som ovenstående ikke sandt ? Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2015 af mathon

…så hvis jeg havde at gøre med middelstærk eller svag monohydron syre, kunne jeg godt argumentere som i
   #0…

         Ja


Skriv et svar til: Syre styrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.