Matematik

Ligninger og sådan HJÆLP fatter kikkert og kyser

30. august 2015 af Nikolaj22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kunne godt bruge lidt hjælp, eller bare en forklaring på hvordan man regner disse opgaver ud. På forhånd tak

Vedhæftet fil: Aflevering 1.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2015 af 123434 (Slettet)

-3x(x-y)

ganger ind i parentesen

-3x*x-3x*-y

-3x2+3xy


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. august 2015 af 123434 (Slettet)

(a+2)(b+c)

Man skal gange de to led med hinanden. Det hele skal ganges med hinanden

a*b+a*c+2*b+2*c

ab+ac+2b+2c


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. august 2015 af 123434 (Slettet)

Sætte uden for parents

Man kigger på, hvad alle tallene går op i

21x-7y+7

Alle tallene går op i 7, derfor sættes 7 uden for en parents. for at få 21x skal man gange 7 med 3x, for at få -7y skal man gange 7 med -y og for at få 7 skal man gange 1 med 7. Derfor skrives 3x-y+1 inde i parentesen.

7(3x-y+1)

2)

x2b+xb2

x*x*b+x*b*b

begge tal går op i xb, derfor sættes xb uden for en parentes

xb(x+b)


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. august 2015 af 123434 (Slettet)

5x-3=2x+15

5x-3+3=2x+15+3

5x=2x+18

5x-2x=2x+18-2x

3x=18

3x/3=18/3

x=6


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. august 2015 af 123434 (Slettet)

Gange over kors

5/2x=7/9

5*9=2x*7

45=14x

x=45/14

Generelt

a/b=c/d ⇔ad=bc


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. august 2015 af 123434 (Slettet)

Om en ret linje ?? oplyses, at den går gennem punktet ??(5,11) og har hældningskoefficienten 3. Bestem linjens ligning.

Hældningskoefficienten er 3, dvs. at a=3. y-værdien er 11 og x-værdien er 5. Vi skal ud fra disse kendte værdier finde b

Lineær funktioner har forskriften y=ax+b

11=3*5+b

11=15+b

b=11-15=-4

y=3x-4


Skriv et svar til: Ligninger og sådan HJÆLP fatter kikkert og kyser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.