Matematik

Eksponentiel funktion

01. september 2015 af Umuligt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har vedhæftet opgaven. Er der nogen, der kan fortælle mig, hvordan den skal løses?

Vedhæftet fil: opgave 6.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2015 af Stats

opgave 6.png

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2015 af Stats

Du har fordoblingskonstanten

x = ln 2 / ln a

a kan findes ved formlen
a = (x2 - x1)√(y2 / y1)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2015 af 123434 (Slettet)

Når x vokser fra 5 til 8, så vokser y fra 20 til 40, kan vi se ud fra tabellen. I og med x er vokset med 3, er y blevet fordoblet. Det betyder, at fordoblingskonstanten er 3. Fordoblingskonstanten er nemlig hvor meget x skal stige med før, at y fordobles.

Vi har

f(5)=20

f(8)=40

Når vi ved, at T2=3 kan vi konkludere, at f(2)=10 og f(11)=80


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.