Matematik

Reducer følgende udtryk mest muligt. Hjælp tak:)

06. september 2015 af Luisa01135 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Opgave 1: Reducer følgende udtryk mest muligt.

a) (3a-5b)^2-(7a-5b)(7b+5a)-(3a+5b)^2

b) a/5a-25 - 3/3a-15

c) a+b/3 * a-b/3

d) a+2b/3a - 4-2b/4b - (3a-2b)^2/6ab

A) 

(3a-5b)^2 - (7a-5b)(7b+5a)-(3a-5b)^2

- (7a-5b)(7b+5a)

7a*7b+7a*5a-5b*7b-5b*5a

-(49ab+35a^2-25ab-35b^2)= -49ab-35a^2+25ab+35b^2
-49ab+25ab= -24ab-35a^2+35b^2

b) a+b/3 *a-b/3=      
(a+b)*(a-b) =  a^2-ab+ab-b^2= (a^2-b^2)/9
       3*3                      9 

Er gået i stå i. Ved ikke helt hvad jeg skal gøre i c & d. 

Nogle der kunne hjælpe. Ville være en store hjælp:)

Tak på forhånd:)
 

                                                               


Skriv et svar til: Reducer følgende udtryk mest muligt. Hjælp tak:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.