Kemi

Destillation af rødvin

16. juni 2016 af studerendeyo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har lavet et forsøg med destillation af rødvin

Efterbehandling:
Vol-% på vinflaske: 13,5 %
Først skulle jeg beregne massen af ethanol-vand blandingen: 86,89 g (kolbe med indhold) - 38,93 g (kolbe uden indhold) = 47,96 g
Beregn densitenten af blandingen: Densitet = masse / volumen: 47,96 g / 50 mL = 0,9525 mLFind vol-% for ethanol-vand i blandingen: 30 %

Men så skal jeg finde vol-% for de oprindelige 100 mL vin, og det er det jeg har brug for hjælp til..
Det er til min eksamen i morgen, så jeg håber virkelig på hjælp.
På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2016 af umolich

Når du skriver kolbe med og uden indhold - er det så efter du har afdestilleret ethanol?


Svar #2
16. juni 2016 af studerendeyo (Slettet)

Ja :-)


Svar #3
16. juni 2016 af studerendeyo (Slettet)

file:///C:/Users/Mille/Downloads/Ethanol%20densitet%20vol-%25.pdf
Vi har det her, som jeg har slået op i, for at finde vol-% af destillatet :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. juni 2016 af umolich

Så jeg gætter på at du har udtaget 50 ml rødvin, afvejet det, destilleret ethanol af, afvejet igen, og massen af den ethanol der er dampet af er 47,96 g. Dvs. at der har været 47,96 g ethanol i vinen - så skal du ikke beregne densiteten, men du skal bruge ethanols densitet (0.789 g/ml) for at beregne hvor mange milliliter de 47,96 g svarer til, og derefter beregne vol% ved at dividere med de 50 ml. Så har du vol% for de 50 ml og den er naturligvis den samme som i de 100 ml.


Svar #5
16. juni 2016 af studerendeyo (Slettet)

Det er 100 mL vin som jeg har destilleret, og destillatet af ethanol-vand vejede 47,96 gram..


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. juni 2016 af umolich

Så du ved ikke hvor meget ethanol der er dampet af?


Svar #7
16. juni 2016 af studerendeyo (Slettet)

Øvelsesvejledningen ser sådan ud:


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. juni 2016 af umolich

Okay, nu er jeg med. 

Du har dampet AL ethanol fra 100 ml vin over i en 50 ml kolbe, som du så har fyldt med vand, og beregnet densiteten og derefter ethanol vol% af. Hvis du får en vol% på 30% i 50 ml, og al den ethanol oprindeligt var i 100 ml - kan du så selv regne ud hvad vol% var i de 100 ml?


Svar #9
16. juni 2016 af studerendeyo (Slettet)

15%?


Brugbart svar (1)

Svar #10
16. juni 2016 af umolich

Yes - hvilket giver en afvigelse på

\frac{15-13,5}{13,5}*100=11,1 

procent


Svar #11
16. juni 2016 af studerendeyo (Slettet)

Taaaak!


Brugbart svar (1)

Svar #12
16. juni 2016 af umolich

Selv tak, husk at markere brugbare svar.


Skriv et svar til: Destillation af rødvin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.