Kemi

Beregn blandings sammensætning

21. september 2016 af iamanonymous (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det forudsættes at gassen er en blanding af propan og butan, hvor Mp=44,1 g/mol og Mb=58,1 g/mol. Middelmolarmassen, Mm, må altså ligge mellem disse værdier. Sammensætningen udregnes vha. to ligninger med to ubekendte:

x*Mp+y*Mb=Mm  og  x+y=1, 

hvor x er brøkdelen af propangas og y brøkdelen af butangas.

Jeg ved normalt godt hvordan man beregner to ligninger med to ubekendte, men forstår dog ikke helt denne opgave, fordi der i den første ligning jo er 3 ubekendte; x, y og Mm???


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2016 af mathon

Du skal kende volumenblandingsforholdet af de to gasser.

Desuden har tryk og temperatur indflydelse på gassernes densitet.


Skriv et svar til: Beregn blandings sammensætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.