Matematik

Maple

19. oktober 2016 af Theajames (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej.

jeg skal løse denne opgave på maple:

En funktion f er givet ved
f(x) = x+ 3x
Undersøg, om punktet P(2,10) ligger på grafen for f. 

Nu har jeg set flere yt videoer og ledt i flere maple vejledninger, men kan ikke finde noget brugbart.
Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2016 af PeterValberg

Prøv at checke manualen :-)
du skal undersøge, om f(2) = 10, så jeg tænker, at du først
definerer f(x) og derefter bestemmer tallet f(2), hvis det er
lig med 10, så ligger punktet P(2,10) på grafen for f

f(2) = 22 + 3·2 = 4 + 6 = 10 

P(2,10) ligger således på grafen for f

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. oktober 2016 af Therk

 I Maple: Definer din funktion og benyt funktionen is, hvis du ikke selv kan se om kaldet f(2) giver 10.

f := unapply(x^2+3*x,x):
'f(x)' = f(x);

'is(f(2) = 10)'; %;


Svar #3
19. oktober 2016 af Theajames (Slettet)

sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2016 af PeterValberg

det ser rigtigt ud :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
19. oktober 2016 af Theajames (Slettet)

super, mange tak :)


Skriv et svar til: Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.