Matematik

omvendt kvadratsætninger

03. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Jeg er lidt lost. Jeg skal løse de vedhæftede opgaver.

Håber at i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2017 af peter lind

tip: Hold øje med hvilken af leddene, der er kvadrattal og find deres kvadratrødder. Se efter om det 3. led er det dobbelte produkt som i (a+b)2 = a2+b2-2ab. I d) er der ikke noget dobbelt produkt så der skal du bruge a2-b2 = (a.b)(a+b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2017 af StoreNord

e) kan skrives som:           (x-x1)·(x-x2)              Brug diskriminant-metoden til at finde rødderne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2017 af StoreNord

Undskyld for #3.

             e) er jo også bare kvadratet på en 2-ledet størrelse.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2017 af krid18l (Slettet)

Der gælder at (a+b)2 = a2+b2+2*a*b. Prøv først systematisk at se hvilken af de 3 led, der kan være et produkt af kvadratroden af tallet. Du kan også prøve at se hvilken af tallene, der kan være kvadrattal. Den sidste virker ikke altid; men er til gengæld den nemmeste, når den virker :))


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. januar 2017 af mathon

      a)         x^2+2\cdot x\cdot 1+1^2     

      b)         x^2+2\cdot x\cdot (-2a)+(-2a)^2

      c)         (4q)^2+2\cdot (4q)\cdot (-1)+(-1)^2

      d)         8^2-x^2

      e)         (2x)^2+2\cdot (2q)\cdot (-5)+(-5)^2


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. januar 2017 af mathon

tegnjustering af #2:
Se efter om det 3. led er det dobbelte produkt som i (a+b)2 = a2+b2-2ab. I d) er der ikke noget dobbelt produkt så der skal du bruge a2-b2 = (a-b)(a+b)


Skriv et svar til: omvendt kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.