Matematik

sammensatte funktioner

12. maj 2017 af PeterJensen13 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan skal man tage hold på sådan en opgave? - har i evt. en vejledning et sted for sammensatte funkioner.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2017 af StoreNord

(f\circ g)(x)=\frac{(x^{2}+1)-1}{(x^{2}+1)+2}


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. maj 2017 af StoreNord

https://uvmat.dk/jr/mathpub/sammensat_funktion.htm

http://wiki.mitsted.dk/?page=Sammensat_funktion


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2017 af SuneChr

# 0 Vedhæftet
Ad 2)   ......., hvis det kan lade sig gøre.
Benyt lærebogen og læs dér om hvilke betingelser der skal være tilstede.
Vend tilbage hvis der er noget deri, du ikke forstår. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2017 af mathon

            \small \left ( f\circ g \right )(x)=f(g(x))=\frac{(x^2+1)-1}{(x^2+1)+2}=\frac{x^2}{x^2+3}

            \small \left ( g\circ f \right )(x)=g(f(x))=\left (\frac{x-1}{x+2} \right )^2+1=\frac{2x^2+2x+5}{(x+2)^2}

           


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2017 af mathon

\small \left ( g\circ f \right )(x)=g(f(x))=\left (\frac{x-1}{x+2} \right )^2+1=\frac{2x^2+2x+5}{(x+2)^2}        \small x\neq -2


Skriv et svar til: sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.