Matematik

poisson/binomialfordeling

10. juni 2017 af kaun (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaverne er vedhæfet som billede:

Jeg kan ikke lige gennemskue om jeg skal bruge poissonfordelingen eller binomialfordelingen?

Vedhæftet fil: sandsynlighed.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2017 af peter lind

Det er en binomialfordeling


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2017 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2017 af Soeffi

#0. Jeg vil mene, at det er en poissonfordeling, da du kender middelværdien af fejl pr. side og ikke hyppigheden af sider med fejl. Du bruger P(X) = exp(-λ)·(λx/x!), hvor λ = 40/109, middelværdien af fejl pr. side og x antal sider med fejl.

1) P(0) = exp(-40/109) = 0,69.

2) Middelværdi = varians = λ.

3) Stadig poisson, men en anden λ.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2017 af peter lind

Det er en binomialfordeling med n=109 og p=40/109

Du kan se at det ikke er en poisson ved at selv for p(x>40) giver den ikke 0 omend den giver et meget lille sandsynlighed for det


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2017 af Soeffi

#4 Det er en binomialfordeling med n=109 og p=40/109

Dvs. hvis der havde være 110 fejl, så havde p været større end 1?? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2017 af peter lind

Jeg mener P(X=110) > 0.

Ivrigt er det snarere en hypergeometrisk fordeling


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2017 af fosfor (Slettet)

1) Der er en binomialfordeling med n=40, p=1/109, udregn derfor

PDF(binom(40, 1/109), 0)
PDF(binom(40, 1/109), 1)
PDF(binom(40, 1/109), 2)

2) For en binomialfordeling haves mean = n p , var = n (1 - p) p

3) kan ikke løses uden en prior distribution


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. juni 2017 af fosfor (Slettet)

3) En anden måde er at indføre antagelserne, at alle ikke-observerede sider samme fejl-sandsynligheder + at disse er binom(8, 1/5)-fordelt, da de første 5 sider havde 8 fejl. Da får summen af fejl på de ikke-observerede sider en binom(832, 1/5) fordeling, og de samlet antal fejl har sandsynlighed:

PDF(binom(832, 1/5), n - 8), da man skal huske de 8 fejl der er observeret.

Der er dog andre hverken mere eller mindre oplagte antagelser man kunne tilføje for at finde en sandsynlighed. Ovenstående er en af de stærkere (og derfor mere tilbøjelig til at være forkert antaget), som giver relativt snævert peak i sandsynlighedskurven.


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. juni 2017 af Soeffi

#7 1)...Binomialfordelingen og poissonfordelingen giver omtrent det samme:


Skriv et svar til: poisson/binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.