Matematik

Opløs tæller og nævner i faktorer og forkort brøken

10. august 2017 af zserdx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude

I en opgave bliver jeg bedt om at opløse tæller og nævner i faktorer og forkorte følgende brøk:

9x^2-16y^2/3x-4y

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2017 af Anders521

Er det  9x^{2}-\frac{16y^{2}}{3x}-4y? Og hvad mener du med "at opløse tæller og nævner"?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. august 2017 af SuneChr

# 0
\frac{\left ( 3x \right )^{2}-\left ( 4y \right )^{2}}{3x-4y}           Er der ikke en af kvadratsætningerne, der ringer?

Husk i øvrigt at sætte parenteser når der anvendes skrå brøkstreg.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2017 af mathon

Folkeskolen:
\small a^2-b^2=(a+b)(a-b)


Svar #4
11. august 2017 af zserdx (Slettet)

Super, tak for svar

Men hvad så med den her brøk? Her kan jeg jo ikke bruge kvadratsætningerne?

(3x^2-12x+12)

-------------------

(5x^2-10x)

På forhånd tak :)))


Skriv et svar til: Opløs tæller og nævner i faktorer og forkort brøken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.