Matematik

Faktorisering af brøker

11. august 2017 af zserdx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude

Jeg har fået stillet en opgave, der går ud på, at jeg skal faktorisere tæller og nævner i en brøk og forkorte den så meget som muligt.

(3x^2-12x+12)

-------------------

(5x^2-10x)

De to andre brøker jeg fik stillet, kunne jeg løse ved at benytte kvadratsætningerne.

På forhånd tak :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2017 af mathon

                      \small \frac{3x^2-12x+12}{5x^2-10x}=\frac{3(x^2-2\cdot x\cdot 2+2^2)}{5x(x-2)}\; \; \; \; \; \; \; x\notin \{0,2\}


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. august 2017 af peter lind

Løs de tilsvarende 2.grads ligninger for eks. 3x2-12x+12 =0. Kald rødderne r1 og r2. Faktoriseringen er så a*(x-r1)*(x-r2) hvor a er koefficienten til x2


Skriv et svar til: Faktorisering af brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.