Matematik

Ellipse

21. august 2017 af linimuzz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har fået følgende opgave:

Gør rede for, at ligningen

x2+2y2-16=0

fremstiller en ellipse. Bestem ellipsen halvakser og tegn grafen for ellipsen.

Nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2017 af mathon

                  \small x^2+2y^2-16=0

                  \small x^2+2y^2=16

                  \small \frac{x^2}{4^2}+\frac{y^2}{\left (\sqrt{8} \right )^2}=1

indtegnes som:
                   \small \small y=\mp \sqrt{8-\tfrac{x^2}{2}}\; \; \; \; \; \; -4\leq x\leq 4


Svar #2
21. august 2017 af linimuzz (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2017 af mathon

    \small e=\tfrac{\sqrt{2}}{2}


Skriv et svar til: Ellipse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.