Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

hjælp vø aktivitetsomkostninger

03. oktober 2017 af hej1234he - Niveau: A-niveau

Bill Lund har sit eget import rma, der bl.a. importerer forskellige entreprenørmaskiner. Pa° sin sølvbryllupsrejse i Fjernøsten opdagede han nogle specielle løftevogne, der anvendes, na°r et y skal have skiftet dæk pa° næsehjulet. Den specielle løftevogn vil spare yselskaber og lufthavne for mange omkostninger, da den gør, at dækskiftet kan foretages pa° yets normale holdeplads i lufthavnen.

Bill Lund fa°r, efter ere forhandlinger med producenten af løftevognen, eneret pa° forhandlin­ gen i Europa. Prisen pa° en løftevogn er fastsat til kr. 740.000. Bill Lund fa°r selv en salgsprovision pa° 10 % af salgsprisen, mens resten af salgsprisen ga°r til producenten. De salgsfremmende omkostninger skal Bill Lund selv afholde.

Efter turen til Fjernøsten hvor aftalen er blevet underskrevet, er Bill Lund atter hjemme i Dan­ mark. Han ga°r straks i gang med at kontakte potentielle købere, der er større lufthavne. Inte­ ressen for løftevognen er desværre ikke sa° stor, som Bill Lund havde forventet. Bill Lund har indtil nu brugt kr. 40.000 til aktiviteter for at overbevise ledelsen i Helsingfors Lufthavn om, at løftevognen er uundværlig.

Bill Lund er nu na°et til den konklusion, at den eneste ma°de det vil lykkes ham at overbevise ledelsen i Helsingfors Lufthavn om, at de bør anskaffe en løftevogn, er ved at invitere dem pa° en rejse til Fjernøsten for at se løftevognen demonstreret. En sa°dan rejse er forbundet med mange omkostninger.

1. Hvad er det højeste beløb Bill Lund kan ofre pa° at gennemføre rejsen for ledelsen i Helsing­ fors Lufthavn? 


Skriv et svar til: hjælp vø aktivitetsomkostninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.