Matematik

---

08. oktober 2017 af sandraskibdal (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej nogle der kan hjælpe :D

har vedhæftet opgave 

Vedhæftet fil: mat.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2017 af Mathias7878

T_{0.5} = \frac{log(0.5)}{log(a)}

- - -

 

 


Svar #2
08. oktober 2017 af sandraskibdal (Slettet)

forstår ikke helt hvordan du vil bruge denne formel :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2017 af Mathias7878

Halveringskonstanten = T0.5

Du kender a fra din funktion som er skrevet tidligere, dvs. a = 0.85

Du har derfor

T_{0.5} = \frac{log(0.5)}{log(0.85)} = 4.2

- - -

 

 


Svar #4
08. oktober 2017 af sandraskibdal (Slettet)

hvilke formel bruger vi når vi skal bruge fordoblingskonstanten


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2017 af Mathias7878

T_{2} = \frac{log(2)}{log(a)}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2017 af mathon

Man har
                     \small f\left(x+X_{\frac{1}{2}}\right)=b\cdot a^{x+X_{\frac{1}{2}}}=\left (b\cdot a^x \right )\cdot a^{X_{\frac{1}{2}}}=\tfrac{1}{2}f(x)

                                                                        \small f(x)\cdot a^{X_{\frac{1}{2}}}=\tfrac{1}{2}f(x)

                                                                        \small a^{X_{\frac{1}{2}}}=\tfrac{1}{2}

                                                                        \small \log \left (a^{X_{\frac{1}{2}}} \right )=\log\left (\tfrac{1}{2} \right )

                                                                        \small X_{\frac{1}{2}}\cdot \log \left (a \right )=\log\left (\tfrac{1}{2} \right )

                                                                         \small X_{\frac{1}{2}}=\frac{\log\left (\tfrac{1}{2} \right )}{ \log \left (a \right )}

i anvendelse:
                                                                         \small \small X_{\frac{1}{2}}=\frac{\log\left (\tfrac{1}{2} \right )}{ \log \left (0{.}85 \right )}


Svar #7
08. oktober 2017 af sandraskibdal (Slettet)

vedhæftet kan du hjælpe her kan ikke finde ud af det med forskrifter 

Vedhæftet fil:11.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2017 af Mathias7878

a = 1+r = 1-0.056 = 0.944

y = b*a^x

b = \frac{y}{a^x} = \frac{12}{0.944^0} = 12

Dvs

f(x) = 12*0.944^x

- - -

 

 


Svar #9
08. oktober 2017 af sandraskibdal (Slettet)

kan du hjælpe med opgave 2

Vedhæftet fil:21.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. oktober 2017 af Mathias7878

f(x) = 860*1.014^x

f(10) = 860*1.014^{10} = 988.2

\frac{988.2-860}{860}*100 = 14.9

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. oktober 2017 af YesMe (Slettet)

Er det opgaven, eller at give navn til tilen du har svært ved?


Svar #12
08. oktober 2017 af sandraskibdal (Slettet)

kan du hjælpe med opgave 1 sad, med den imens jeg ventede kan bare ikke finde ud af det

Vedhæftet fil:33.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #13
08. oktober 2017 af Mathias7878

Prøv lidt selv Sandra. Det er jo ikke meningen, at jeg, eller nogle andre, skal lave alle dine hjemmeopgaver! :)
 

- - -

 

 


Svar #14
08. oktober 2017 af sandraskibdal (Slettet)

var nu heler ikke meningen,  ved bare ikke hvordan men prøver igen


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. oktober 2017 af Anders521

Mathias7878 i #13 har ret. Prøv at forklare hvor i opgaven du har det svært. Er det f.eks. opgave-formuleringen der volder dig problemer, så sig det og prøv at komme ind på hvad du mener opgaven går ud på. Er det begreber så som halveringkonstanten og relativ tilvækst du ikke forstår, så gerne nævne det i indlægget og måske er der en lektiehjælper der bedre kan forklare dig det ifth. din lærebog.  

Vis hvad du har lavet eller fortæl hvad du har tænkt dig for at løse opgaven, selvom hvis det kun er lidt. Så har lektiehjælperne et godt udgangspunkt på hvor skoen trykker for dig.


Skriv et svar til: ---

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.