Matematik

Vektorfunktion og ligningen af en linje

25. oktober 2017 af Zeus1321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, jeg har følgende opgave:

a) Bestem koordinaterne til det andet skæringspunkt. (se vedhæftet fil for mere information!

Jeg tror umiddelbart, at man skal starte med at finde værdierne for t ved at anvende vektorfunktion og linjens ligning, ved at man sætter x og y ind i ligningen og finder værdierner for t. Dernæst sætter man værdierne for t ind i vektorfunktionen og løser for dette, men mit problem er, at jeg får skæringspunkter, som ikke giver mening, i forhold til Geogebra, som jeg bruger som kontrol! 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2017 af peter lind

Du må komme med en ordenlig beskrivelse af opgaven


Svar #2
25. oktober 2017 af Zeus1321 (Slettet)

Undskyld jeg glemte at vedhæfte filen!

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2017 af janhaa

a)

tan(u) = 3/2

u = 56,3 degrees, dvs v = 33,7 degrees

b)

y = 1,5x - 0,5 så

x=y=1

dvs:

x = (2y/3) + (1/3)

(x, y) = (1, 1) + t(2, 3)

t in R


Svar #5
25. oktober 2017 af Zeus1321 (Slettet)

#4

a)

tan(u) = 3/2

u = 56,3 degrees, dvs v = 33,7 degrees

b)

y = 1,5x - 0,5 så

x=y=1

dvs:

x = (2y/3) + (1/3)

(x, y) = (1, 1) + t(2, 3)

t in R

Men du kan jo vel betragte det som, at du finder vinklen mellem to vektorer? Du finder normalvektoren, som er første koordinat, og for at finde retningsvektoren, så tager du tværsvektoren til normalvektoren, og så har du en retningsvektor, og en normalvektor til den første opgave!

Jeg forstår ikke, hvorfor du skal tage tangens til hældningskoefficienten!


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2017 af peter lind

du ska sætte x(t) og y(t) ind i linjens ligning og derefter løse den fremkomne 2. grads ligning. Derefter skal du finde t. Dernæst sætter du t ind i vektorligningen for at finde  punktetDer er to løsninger hvor den ene løsning giver puktet A og den anden løsning giver B

Det er muligvis også det du har gjort.

Ellers må du redegøre for hvad du har gjort og hvad der galt


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2017 af janhaa

#5
#4

a)

tan(u) = 3/2

u = 56,3 degrees, dvs v = 33,7 degrees

b)

y = 1,5x - 0,5 så

x=y=1

dvs:

x = (2y/3) + (1/3)

(x, y) = (1, 1) + t(2, 3)

t in R

Men du kan jo vel betragte det som, at du finder vinklen mellem to vektorer? Du finder normalvektoren, som er første koordinat, og for at finde retningsvektoren, så tager du tværsvektoren til normalvektoren, og så har du en retningsvektor, og en normalvektor til den første opgave!

Jeg forstår ikke, hvorfor du skal tage tangens til hældningskoefficienten!

mange veier til Rom

:=)


Svar #8
25. oktober 2017 af Zeus1321 (Slettet)

Se vedhæftet fil for 

#6

du ska sætte x(t) og y(t) ind i linjens ligning og derefter løse den fremkomne 2. grads ligning. Derefter skal du finde t. Dernæst sætter du t ind i vektorligningen for at finde  punktetDer er to løsninger hvor den ene løsning giver puktet A og den anden løsning giver B

Det er muligvis også det du har gjort.

Ellers må du redegøre for hvad du har gjort og hvad der galt

Se vedhæftet fil for fremgangsmåden!

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. oktober 2017 af peter lind

Du har ikke gjort det rigtigt det  rigtige er -3(-½t2+t-1)+2(0,25t2+1,01t+1)+1=0


Svar #10
25. oktober 2017 af Zeus1321 (Slettet)

#9

Du har ikke gjort det rigtigt det  rigtige er -3(-½t2+t-1)+2(0,25t2+1,01t+1)+1=0

Men, hvorfor siger du 25t^2`?


Svar #11
25. oktober 2017 af Zeus1321 (Slettet)

Derudover bliver mine værdier  -5.95, og -0.53 så snart jeg har sat dem ind i vektorfunktionen!


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. oktober 2017 af peter lind

Jeg siger 0,25t2


Svar #13
25. oktober 2017 af Zeus1321 (Slettet)

#12

Jeg siger 0,25t2

Min fejl, men jeg mener stadig, hvor du får 25 fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. oktober 2017 af SuneChr

t=\frac{-49\pm \sqrt{74401}}{120}

t = - 2,6813...   ∨     t = 1,8647...


Svar #15
25. oktober 2017 af Zeus1321 (Slettet)

#14

t=\frac{-49\pm \sqrt{74401}}{120}

t = - 2,6813...   ∨     t = 1,8647...

Ja, hvor får I alle disse tal fra? 


Skriv et svar til: Vektorfunktion og ligningen af en linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.