Spansk

Hjælp - haster!

03. december 2017 af Egofaciens - Niveau: A-niveau

Hej, 

Er der nogle der evt. kan hjælpe med dette?

Det eneste jeg ved er, at der skal indsættes pronomener, men jeg er desværre virkelig ikke sikker på hvilke. 

Mis alumnos del ano pasado eran todos muy diferentes; por ejemplo a john _______ daba mucho miedo hablar en público y ______ hacia siempre un lio con los generos y los tiempos del pasado.

Håber, at der er en der også kan forklare hvordan og hvorledes man gør fremover :-)

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2017 af jbmm

Her er lidt hjælp:

dar miedo a = gøre én bange/ængstelig (give angst (direkte objekt) til én (indirekte objekt)

ex: a nosotros (udvidet hensynsled) nos (hensynsled) da (udsagnsled) miedo (genstandsled) preguntar (grundled) = os det giver angst at spørge = vi er bange for at spørge.

Regel: Når objektet står forrest i sætnigen, skal der være dobbeltrepræsentation af objektet

hacerse un lío = blive helt forvirret (refleksivt verbum)


Svar #2
03. december 2017 af Egofaciens

Mange tak :-)


Skriv et svar til: Hjælp - haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.