Bioteknologi

gæring af carbohydrater

31. januar 2018 af inneedofhelp123 - Niveau: A-niveau

Hvorfor gærer glukose mere end sucrose, fructose og maltose? Da vi lavede gæringsforsøg kom der flere bobler i vandlåsen ved glucose end ved de andre stoffer. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2018 af AngelOneOne

Hej,

Glucose er direkte energi og kan anvendes direkte af de fleste organismer. Fructose, kræver såvidt jeg husker, at gærcellen lige skal omstille sig før den kan bruge fructose. Sucrose er et disakkerid bestående af en glucose-enhed og en fructose-enhed. Før det kan anvendes, skal det derfor klippes i stykker. Der skal altså først fremstilles det korrekte enzym, før gæringen kan gå rigtigt i gang. Maltose er ligeledes et disakkerid, bestående af to glucose-enhder. Her skal der også først dannes det korrekte enzym, for at klippe dem op i to glucose-molekyler.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: gæring af carbohydrater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.