Matematik

HVIS funktion på excel

25. april 2018 af Aleynaa - Niveau: A-niveau

I følgende opgave som jeg har vedhæftet, skal jeg udføre et regneark. Jeg har oprettet to kolonner og deraf fået tilfældige tal 0 og 1 som skal symbolisere plant og krone. Dertil skal jeg så finde ud af hændelserne A og B, og det er her hvor jeg går i stå i forhold til HVIS funktionen, jeg ved ikke hvad jeg skal skrive? kan en venlig sjæl guide mig? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2018 af PeterValberg

Måske dette kan hjælpe dig:  < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
25. april 2018 af Aleynaa

Det er link til TÆL.HVIS, det er til funktionen HVIS. MEn ellers tak for hjælpen... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2018 af PeterValberg

Kunne du ikke uploade et billede af hele opgaven?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
25. april 2018 af Aleynaa

Dette er hele opgaven. Det jeg skal finde ud af, er  frekvensen af hændelse A og B. Det jeg indtilvidere har lavet i Excel, er at finde tilfældige tal altså 0 og 1, deraf skal jeg så bruge HVIS funktionen, for at finde ud af frekvensen af hændelse A og B. Men jeg ved ikke hvilke værdier jeg skal indtaste i formlen? :(


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. april 2018 af PeterValberg

Jeg tænker umiddelbart, at hvis plat = 0 og krone = 1,
så vil summen af mønternes udfald ved en given hændelse
være 0, 1, 2 eller 3 .... hvor 0 svarer til tre gange plat og 3 til tre krone.
Måske du kunne bruge hvis-funktionen på summen?

Der er kun 8 mulige udfald af kast med tre mønter, én er tre plat, én er tre krone,
de sidste 6 mulige udfald er således "de forskellige"

P(ens) = 2/8 = 1/4
P(uens) = 6/8 = 3/4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
25. april 2018 af Aleynaa

Tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2018 af PeterValberg

Du har tre mønter, der hver har to mulige udfald (plat/krone), - det giver 2^3=8 mulige kombinationer.
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: HVIS funktion på excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.