Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Optimering af produktionsfunktion

11. maj 2018 af simonpedersenbrow - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa.

Jeg har fået følgende opgave givet:

Tiden går, og Pedros begynder at laere lidt mere om at bage Pizzaer, sine kunders preferencer og sit
indkob af råvare. Han ?nder blandt ud af, ved at eksperimentere lidt, at han kan substituere ost og
skinke indenfor et ikke naermere de?neret snaevert interval, uden at forbrugeren synes at kunne smage
forskel. Putter han mere skinke i Pizzaen, kan han anvende mindre ost og omvendt. Da Pedro også er
ret god til matematik, har han estimeret folgende produktionsfunktion for pizza (Q), med hensyn til
Ost (X) og Skinke (Y):
Q = X^0,4*Y^0,6

Osten koster 5 kroner pr. enhed (svarende til 200 g), medens at skinken ogséi koster 5 kroner pr. enhed
(svarende til 150 gram).

a) Bestem den optimale anvendelse af ost og skinke i Pizzaen.

Håber nogen kan hjælpe. På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2018 af Walras

Hvad har du selv forsøgt? 


Skriv et svar til: Optimering af produktionsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.