Matematik

Gange parenteser ud

15. september 2018 af Hanne12345654321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Kan nogle af jer hjælpe mig med disse opgaver? har svært ved at regne dem ud:) (tjek billede)

Tak på forhånd:)

Vedhæftet fil: maat.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2018 af AngelOneOne

Hej,

a)

(x-\frac{1}{2})^{2}=x-2x\frac{1}{2}+(\frac{1}{2})^{2}=x^{2}-x+\frac{1}{4}

b)

(-a-6b)^{2}=(-a)^{2}-2(-a)\cdot 6b+(6b)^{2}=a^{2}+12ab+36b^{2}

c)

(\sqrt{2}-\sqrt{3})\cdot (\sqrt{2}+\sqrt{3})=(\sqrt{2})^{2}-(\sqrt{3})^{2}=-1

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
15. september 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Bruger du et eller andet måde eller formel som du bruger for at regne disse opgaver på:) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september 2018 af AngelOneOne

Hej,

Du skal bruge regnereglerne for parenteser: https://www.regneregler.dk/parenteser

I forhold til kvadratrødder, så husk at en kvadratrod opløftet i 2. potens, udligner kvadratroden. Derfor giver opgave c faktisk bare 2-3=-1.

i ab) kan jeg lige se der er en fejl i mellemregningen, men resultatet er rigtigt nok. Her den korrekte mellemregning:

(x-\frac{1}{2})^{2}=x^{2}-2x\frac{1}{2}+(\frac{1}{2})^{2}=x^{2}-x+\frac{1}{4}

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. september 2018 af ringstedLC

a) ... og så skal bruge kvadratsætningen: "Kvadratet på en to-leddet størrelse er lig med kvadratet på det første led plus kvadratet på det andet led minus det dobbelte produkt". 

\begin{align*} (a-b)^2 &= (a-b)\cdot (a-b)=a^2-ab-ba+b^2=a^2-2ab+b^2 \end{align*}

c) og kvadratsætningen: "Produktet af to tals sum og de samme to tals differens er kvadratet på første led minus kvadratet på andet led".

\begin{align*} (a+b)\cdot (a-b) &= a^2-ab+ba-b^2=a^2-b^2 \end{align*}


Svar #5
16. september 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Mange tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Gange parenteser ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.