Matematik

Ligning for tangent og monotoniforhold

28. marts 2019 af Holmo123 - Niveau: B-niveau

1 En funktion f er givet ved forskriften f(x)=ln(x)+x^3-4x,x>0

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(2,f(2)

y=8.5*x-16.30685281944

Har lavet a men ved ikke hvordan jeg løser b 

b) Bestem monotoniforholdene for f. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2019 af peter lind

Du skal se på fortegnene for f'(x). Der gælder

f'(x) > 0 f(x) er voksende

f'(x) < 0 f(x) er aftagende

f(x) = 0 f(x) har maksimum, minimum eller vendetangent


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2019 af AMelev

Bestem nulpunkterne for f ' og benyt grafen for f ' til at bestemme fortegn for f ' og dermed monotoni for f (jf #1).

Du kan også i stedet benytte grafen for f til at afgøre, om nulpunkterne for f ' er max-pkt eller min-pkt for f, eller der evt. er vandret vendetangent.


Skriv et svar til: Ligning for tangent og monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.