Matematik

montoni...

08. april 2019 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

mit besvaresle: 

er det rigitgt nok at man får kun et x 

eller kan man tage ln(...


Svar #1
08. april 2019 af Nanna34

men når jeg vælger et tal som er mindre end -1.........?   e forsvinder ikke skal det være et tal hvor e^(0)=1


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2019 af mathon

       


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \text{(fra din egen udregning)}: &= 8x\cdot e^{x^2+x-3}+8\cdot e^{x^2+2x-3} \\ &= \left (8x+8 \right )\cdot e^{x^2+x-3} \\ \left (8x+8 \right ) &= 0\vee e^{x^2+x-3}=0 \\ 8x+8 &= 0\Rightarrow x=-1 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2019 af oppenede

4ex  er voksende, som medfører at den bevarer monotoniforholdene af en funktion den sammensættes med.

Dvs. du bar kan bestemme monotoniforholdene for  h(x)=x2+2x-3, da f er sammensætningen af 4ex med h.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2019 af mathon

                           \small f{\, }'(x)=4\cdot e^{x^2+2x-3}\cdot \left ( 2x+2 \right )=8(x+1)\cdot \underset{\mathbf{{\color{Red} positivt}}}{e^{x^2+2x-3}}

               \textup{fortegnsvariation}
               \textup{for }f{\, }'(x)\textup{:}                      -           0          +
               x\textup{-variation:}          __________-1__________
               \textup{ekstrema:}                             \textup{glo min}
               \textup{monotoni} 
               \textup{for } f \textup{:}                         \searrow                        \nearrow


Skriv et svar til: montoni...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.