Matematik

andengrads ligning og reducer udtryk

23. april 2019 af Holmo123 - Niveau: B-niveau

Skal løse to opgave

den første er en andengradsligning som jeg ikke kan løse. Kender godt formlerne men føler min udregning af d bliver forkert da det er et minus tal

x-4x-60=0

Nummer to opgave er en reducer udtrykket opgave 

2q*(p+q)-p*(2q+p)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2019 af Mathias7878

a)

x^2-4x-60 = 0

hvor a, b og c aflæses til

a = 1 \ b = -4 \ c = -60

dvs

d = b^2-4ac = (-4)^2-4\cdot 1\cdot (-60) = 256

samt

x = \frac{-b\pm\sqrt{d}}{2a} = \frac{-(-4)\pm\sqrt{256}}{2\cdot1} = \frac{4\pm16}{2} = \ ?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2019 af Mathias7878

Hvordan ser dine udregninger ud til opgave b)?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2019 af AMelev

#0
Ad opg. 1 Har du glemt at sætte b = -4 i parentes? -42 = -16, men (-4)2 = 16. Eller har du glemt "- ·- = +"

Ad opg. 2 Gang ind i parenteserne og reducer.


Svar #4
23. april 2019 af Holmo123

Tak for hjælpen havde glemt at sætte -4 i paranse :)


Skriv et svar til: andengrads ligning og reducer udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.