Matematik

Spørgsmål omkring formel

25. april 2019 af AndreasHumm - Niveau: C-niveau
Hej alle sammen jeg har et hurtigt spørgsmål omkring en formel jeg har lavet.


Jeg har 2 skattemodeller

Skattemodel a hvor alle beskattes med 40%

Funktionen er f(x) = 0,4x + 0

Og Skattemodel b hvor man beskattes med 35%, og man skal betale 16000 oveni

Funktionen er g(x) = 0,35x + 16000

Opgaverne lyder sådanne her.

Find den årlige indtægt som resultere i den samme skat.

Jeg fandt svaret sådanne her

0,4x = 0,35x +16000 0,4x - 0,35x = 16000 0,05x = 16000 x = 320000

Og den anden opgave lyder sådanne.

Find den årlige indtægt som resultere i at man skal betale 28000 mere, hvis man bruger Skattemodel a

Jeg fandt svaret sådanne her

0,4x = 0,35x + 16000 + 28000 0,4x - 0,35x = 16000 + 28000 0,05x = 44000 x = 880000

Jeg har lavet denne formel som man kan bruge til at løser begge opgaver med.

Den ser sådanne her ud

(A + B) / (0,4 - 0,35)

Med denne formel skal du bare ændre på koificeterne for at få svaret

Svaret på Skattemodel a

A = 16000

B = 0

(16000 + 0) / (0,4 - 0,35) 16000 / 0,05 320000

Svaret på Skattemodel b

A = 16000

B = 28000

(16000 + 28000 ) / (0,4 - 0,35) 44000 / 0,05 880000


Mit spørgsmål er, må man gerne bruge sådanne en her formal, eller er jeg bare helt ude i skoven med det her?

Vh Andreas



Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2019 af PeterValberg

Jeg vil nok anbefale, at du afholder dig fra at benytte
"hjemmestrikkede" formler, - det resulterer oftere i fejl.

Din notation (måden, hvorpå du stiller regnestykkerne op) virker rodet.
prøv i stedet at gøre det således:

f(x)=0,4x

g(x)=0,35x+16000

For at bestemme den årsindtægt x, der resulterer i samme beskatning, løses ligningen:

f(x)=g(x)

0,4x=0,35x+16000

0,05x=16000

x=320000

For en årsindtægt på kr. 320.000 vil beskatningen således være ens for begge skattetyper

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. april 2019 af StoreNord

Hvis facit blir rigtigt, må det jo være OK.
Men det er svært at læse dine lange matematiske linjer.


Skriv et svar til: Spørgsmål omkring formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.