Matematik

Lineær programmering

05. juni 2019 af MariaBz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en der kan svare mig på hvordan jeg løser denne opgave, altså delen med at løse de to ligninger med to ubekendte?

Vedhæftet fil: lineær.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2019 af peter lind

Det har intet med lineær programmering at gøre

Sæt de to højre sider lig med hinanden


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2019 af ringstedLC

To ligninger med to ubekendte kan løses på flere måder:

Substitution (erstatning):

\begin{align*} y= -\tfrac{2}{3}x+140 &\wedge y=-\tfrac{1}{3}x+120\Updownarrow \\ -\tfrac{2}{3}x+140 &=-\tfrac{1}{3}x+120\Updownarrow \\ x &= \;? \end{align*}

Lige store koefficienter:

\begin{align*} y= -\tfrac{2}{3}x+140 &\wedge y=-\tfrac{1}{3}x+120\Updownarrow \\ y= -\tfrac{2}{3}x+140 &\wedge 2y=2\cdot (-\tfrac{1}{3})x+2\cdot 120\Updownarrow \\ y &= -\tfrac{2}{3}x+140 \: \wedge \\ 2y &= -\tfrac{2}{3}x+240 \\ \text{og subtraktion ---\-}&\text{------------------\-} \\ -y &= 0x-100 \\ y &= \;?\Rightarrow x=\;? \end{align*}

... og er vist for øvrigt Folkeskole/C-pensum ...


Skriv et svar til: Lineær programmering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.