Matematik

Løsning af ligning med x på hver side samt brøk

21. august 2019 af Kbrondby - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg skal løse denne her ligning og jeg er noget rusten, så håber I kan hjælpe :)

(8-5x)/2 = 5x


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2019 af Eksperimentalfysikeren

Gang på begge sider af lighedstegnet med 2.

Læg 5x til på begge sider af lighedstegnet.

Divider på begge sider af lighedstegnet med koefficienten til x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. august 2019 af mathon

                                            \small \begin{array}{lrllll} &\frac{8-5x}{2}&=&5x\\\\ &8-5x&=&2\cdot 5x\\\\ &8-5x&=&10x\\\\ &8&=&15x\\\\ &\frac{8}{15}&=&x \end{array}


Svar #3
21. august 2019 af Kbrondby

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Løsning af ligning med x på hver side samt brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.