Matematik

Hjælp funktioner

25. september 2019 af Bobby8871 - Niveau: A-niveau

Bestem ved ligningløsning skæringspunktet mellem graferne f og g

f(x)=x+12 og g(x) = -3x +4


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2019 af mathon

\small \begin{array}{llll} \textup{sk\ae ring kr\ae ver bl.a.}&x+12=y=-3x+4 \end{array}


Svar #2
25. september 2019 af Bobby8871

kan du give svaret på den


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{lrcllll} \textup{sk\ae ring kr\ae ver bl.a.}&x+12&=&y=-3x+4\\\\ &x+12&=&-3x+4&\textup{add}\mathrm{\acute{e}}\textup{r 3x}\\\\ &4x+12&=&4&\textup{subtrah}\mathrm{\acute{e}}\textup{r 12}\\\\ &4x&=&-8&\textup{divid}\mathrm{\acute{e}} \textup{r med 4}\\\\ &x&=&\mathbf{{\color{Red} -2}}\\\\ &y&=&x+12=-2+12=\mathbf{{\color{Red} 10}} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.