Matematik

k = 0

04. januar 2020 af NW12 - Niveau: B-niveau

Halløj! Nogen som kan hjælpe med denne her opgave? Opgaven er UDEN hjælpemidler, og jeg kan ikke helt finde ud af det. Ved godt at d = 0 giver én løsning, men ved ikke hvad mit k skal være. Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: opgave 2345.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2020 af StoreNord

d = 0

Erstat d med den beregnede diskriminant udtrykt ved k, og løs ligningen.


Svar #2
04. januar 2020 af NW12

Jeg har ikke beregner diskriminanten endnu, det er det jeg ikke forstår. Jeg har prøvet med 1, men det giver bare 1, hvad så?

Svar #3
04. januar 2020 af NW12

  d   =   d               <=>

       9-8*k   =   0               <=>

         -8*k   =   -9              <=>

              k   =  -9/-8          <=>

              k   =   9/8            <=>

              k   =   1,125

Jeg kan jo ikke regne det ud i hovedet, det vil sige k skal 1,125. Men forstår det stadig ikke, det er da ikke noget man kan regne ud i hovedet


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2020 af StoreNord


Svar #5
04. januar 2020 af NW12

Det har jeg prøvet, så får jeg det til -0,75. Og det giver stadig ingen mening, det skal være 1,125 der skal være k. Så hvad gør jeg forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. januar 2020 af Eksperimentalfysikeren

Du får da k=1,125. Det står i #3.

Bortset fra, at du har skrevet d=d i stedet for d=0 i første linie af #3, har du gjort der korrekt.


Svar #7
04. januar 2020 af NW12

Okay. Tak

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. januar 2020 af ringstedLC

\begin{align*} d=0 &= (-3)^2-4\cdot 2\cdot k \\ &= 9-8k \\ k&=\tfrac{9}{8}\;\: \: \: \text{ en aflevering m. u\ae gte br\o k er OK!} \\\\ &\begin{matrix}k=\tfrac{9}{8}= \: \: \: 9:8= 1.125 \\ \underline{8\: \:} & \\ 10 & \\ \:\: \: \: \underline{8\: \: } & \\ \: \: \: \: 20 \\ \: \: \: \: \: \: \underline{16\: \: } & \\ \: \: \: \: \: \: \: \: 40 & \\ \: \:\: \: \: \: \: \: \underline{40 } & \\ \: \: \: \: \: \: \: \: \: \: 0 \end{matrix} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. januar 2020 af AMelev

#3 Det er helt fint - faktisk mest korrekt - at angive svaret som k = 9/8.
Hvis du gerne vil angive det som decimaltal, kan du gøre som #8, eller du kan udnytte, at 1/8 er halvdelen af 1/4, som er halvdelen af ½.
½ = 0.5, så 1/4 0.2= 5 og dermed 1/8 = 0.125


Svar #10
04. januar 2020 af NW12

Okay. Tak

Skriv et svar til: k = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.