Matematik

En differentiabel funktion f opfylder følgende...

19. januar 2020 af LarsTyndskidsMark (Slettet) - Niveau: B-niveau

En differential funktion f opfylder følgende:

f(-1)=4

f(3)=-2

Nulpunkter og fortegn for f'(x) er angivet på tallinjen:

x:             -1               3

__________________________

f'(x): +   +  0   -      -    0     -      -

a) Skitser grafen for f. Begrund svaret.

(Der er mange muligheder for, hvordan en sådan graf kan se ud.)

Jeg ved at hvis f'<0 så er grafen aftagende i intervallet, hvis f'=0 er der ekstrema, hvis f'>0 så er grafen voksende i intervallet, og jeg ved at punkterne skal indsættes som x og y koordinater (-1,4) og (3,-2). Kan dog ikke regne ud hvordan jeg skal tegne grafen, når der er minus på begge sider af x: 3 og f'(x): 0... Hjælp?

Vedhæftet fil: opgave 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2020 af StoreNord

Forestil dig en klippeskråning med en lille hylde, hvor der ikke kan samles vand.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. januar 2020 af StoreNord

Skærmbillede fra 2020-01-19 17-32-01.png


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2020 af AMelev

f har lok. min, når fortegnsvariationen for f ' er - 0 +.
f har lok. max, når fortegnsvariationen for f ' er + 0 -.
f har vandret vendetangent, når fortegnsvariationen for f ' er - 0 - eller + 0 +.


Skriv et svar til: En differentiabel funktion f opfylder følgende...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.