Matematik

Reducér

26. februar 2020 af imnr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan kan man reducere udtrykket, så det ender med at stå på formen som et andengradspolynomium? 

... forresten er jeg ikke helt sikker på, at det er reduceret korrekt so far


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2020 af ringstedLC

Det er en ligning og kan ikke blive til et polynomium. Vedhæft opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2020 af Soeffi

#0. Det, som står under kvadratrodstegnene, er altid større end 0. Dermed gælder at:

\\\sqrt{(x-4)^2+(0-3)^2} = \sqrt{(x-11)^2+(0-4)^2}\Leftrightarrow \\ (x-4)^2+(0-3)^2 = (x-11)^2+(0-4)^2\Leftrightarrow \\ x^2-8\cdot x+25 = x^2-22\cdot x+137 \Leftrightarrow \\ (-8+22)\cdot x = 137-25 \Leftrightarrow \\ 14\cdot x = 112 \Leftrightarrow \\ x = 8


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.