Matematik

Vis foreskrift

30. marts 2020 af Hjælposvidør - Niveau: C-niveau

Hjælp til linket opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2020 af mathon

Parablen er på formen:

                                          \small y=ax^2+c      gennem (0,H)    H > 0
                hvoraf
                                          \small y=ax^2+H    gennem (-L,0)    L > 0

                                          \small 0=a\cdot (-L)^2+H

                                          \small a=\frac{-H}{(-L)^2}=-\frac{H}{L^2}

                                          \small y=-\frac{H}{L^2}\cdot x^2+H   som også opfyldes af punktet (L,0)


Skriv et svar til: Vis foreskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.