Matematik

funktioner

01. maj 2020 af Teriperry - Niveau: A-niveau

jeg har en opgave jeg er gået kold i, det kunne være dejligt med lidt hjælp:)

En virksomhed producerer is, som de sælger til en pris på 10 kr. pr. stk. Antallet af producerede is kaldes x

(i tusinder pr. uge). Hvis x = 3 produceres der altså 3000 is om ugen.

Virksomhedens omkostninger i tusind kr. kan beskrives ved funktionen o(x) = x´-12x +42

1)  Gør rede for, at virksomhedens indtægter kan beskrives ved funktionen i(x)= 10x

2)  Gør rede for, at virksomhedens fortjeneste kan beskrives ved funktionen f(x)= -x´ +

22x - 42.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2020 af ringstedLC

1) 

\begin{align*} i(x) &= antal\cdot salgspris \end{align*}

2)

\begin{align*} f(x) &= i(x)-Omk(x) \end{align*}


Svar #2
01. maj 2020 af Teriperry

#1

1) 

\begin{align*} i(x) &= antal\cdot salgspris \end{align*}

2)

\begin{align*} f(x) &= i(x)-Omk(x) \end{align*}

jeg forstår ikke rigtig hvordan eg skal opstille opgave b


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2020 af ringstedLC

Indsæt og reducer højresiden.


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.