Matematik

Vektor

06. maj 2020 af ENERQIA (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan løser jeg a og b? 

Du må meget gerne forklare det også!

Opgave: https://imgur.com/a/BYfXwY5


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe,
at man ikke skal kopiere et link og åbne et nyt browservindue
for at se opgaveformuleringen...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2020 af PeterValberg

Se eventuelt denne side først < LINK >

a) se < LINK > 

b) se < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll}&&\overrightarrow{AB}=\overrightarrow{OB}-\overrightarrow{OA}=\begin{pmatrix} 5\\-10 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} -3\\7 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 8\\-17 \end{pmatrix} \\\\\\a)&\textup{Areal af par.}& A_{par} = \begin{Vmatrix} 8 &-7 \\ -17 &2 \end{Vmatrix}\\\\&\textup{Til kontrol:}&A_{par} = abs\left ( det\left ( \begin{bmatrix} 8 & -7\\ -17& 2 \end{bmatrix} \right ) \right )\\\\\\b)&\textup{koordinater:}&\overrightarrow{AB}_{\overrightarrow{a}}=\frac{\bigl(\begin{smallmatrix} 8\\-17 \end{smallmatrix}\bigr)\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} -7\\2 \end{smallmatrix}\bigr)}{(-7)^2+2^2} \cdot \begin{pmatrix} -7\\2 \end{pmatrix} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2020 af mathon

            \small \small \begin{array}{lllll}&&\textup{Til kontrol:}&&\textup{dotP}\left ( \begin{bmatrix} 8\\-17 \end{bmatrix}, \textup{unitV}\begin{bmatrix} -7\\2 \end{bmatrix}\right )\cdot \textup{unitV}\left (\begin{bmatrix} -7\\2 \end{bmatrix} \right )\end{array}


Svar #5
07. maj 2020 af ENERQIA (Slettet)

#3

                 \small \begin{array}{lllll}&&\overrightarrow{AB}=\overrightarrow{OB}-\overrightarrow{OA}=\begin{pmatrix} 5\\-10 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} -3\\7 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 8\\-17 \end{pmatrix} \\\\\\a)&\textup{Areal af par.}& A_{par} = \begin{Vmatrix} 8 &-7 \\ -17 &2 \end{Vmatrix}\\\\&\textup{Til kontrol:}&A_{par} = abs\left ( det\left ( \begin{bmatrix} 8 & -7\\ -17& 2 \end{bmatrix} \right ) \right )\\\\\\b)&\textup{koordinater:}&\overrightarrow{AB}_{\overrightarrow{a}}=\frac{\bigl(\begin{smallmatrix} 8\\-17 \end{smallmatrix}\bigr)\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} -7\\2 \end{smallmatrix}\bigr)}{(-7)^2+2^2} \cdot \begin{pmatrix} -7\\2 \end{pmatrix} \end{array}

Hey tak for hjælpen, kan du også forklare hvad der sker i a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2020 af mathon

Mangler du kendskab til
                                          • beregning af den numeriske værdi af determinanten
                                          • projektion af én vektor på en anden vektor ?

som årsag til spørgsmålet: "Hvad sker der?"


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.