Matematik

Vektorfunktioner

21. maj 2020 af Matmatmatma - Niveau: A-niveau

Hej 

Hvordan løser man følgende opgave - skal man bare sætte ind i dist-formlen og så definere det som en funktion og bestemme f'(t)=0?

Vedhæftet fil: Udklip 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2020 af ringstedLC

Det virker fornuftigt. Husk at lade betingelsen for t følge med ned i f, så du ikke får en million løsninger. Lav en tegning for kontrol.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}&\overrightarrow{OP}=\begin{pmatrix} 3+2\cos(t)\\4+2\cdot \sin(t) \end{pmatrix}\\\\ \textup{afstand til linjen:}&d=\frac{\left | 3+2\cos(t)-2\cdot \left (4+2\cdot \sin(t)+12 \right ) \right |}{\sqrt{1^2+(-2)^2}}\qquad t\in[0;2\pi] \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{llll} \textup{der g\ae lder:}&a\cdot \cos(t)-b\cdot \sin(t)=\sqrt{a^2+b^2}\cdot \cos(t+\beta )\\\\ \textup{hvor}&\tan(\beta )=\frac{b}{a} \end{array}


Svar #5
21. maj 2020 af Matmatmatma

Hvad skal jeg bruge det sidste til? Det forstår jeg ikke, hvad får du den mindst mulige afstand til?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}&\overrightarrow{OP}=\begin{pmatrix} 3+2\cos(t)\\4+2\cdot \sin(t) \end{pmatrix}\\\\ \textup{afstand til linjen:}&d=\frac{\left | 3+2\cos(t)-2\cdot \left (4+2\cdot \sin(t)+12 \right ) \right |}{\sqrt{1^2+(-2)^2}}\qquad t\in[0;2\pi]\\\\& d(t)=\frac{7+\sqrt{20}\cdot \cos(t+1.10715)}{\sqrt{5}}\\\\& d(t)=\frac{7\sqrt{5}}{5}+2\cdot \cos(t+1.10715) \end{array}


Svar #7
21. maj 2020 af Matmatmatma

Er der ikke en anden mere simpel måde at løse det på?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. maj 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textup{minimum }\\ \textup{kr\ae ver bl.a.}&d{\,}'(t)=-2\cdot \sin(t+1.10715)=0\\\\& t=\left\{\begin{array}{lll} -1.10715\\ 2.03444&=\pi- 1.10715\end{array}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. maj 2020 af mathon

korrektion:

\small \begin{array}{lllll}&\overrightarrow{OP}=\begin{pmatrix} 3+2\cos(t)\\4+2\cdot \sin(t) \end{pmatrix}\\\\ \textup{afstand til linjen:}&d=\frac{\left | 3+2\cos(t)-2\cdot \left (4+2\cdot \sin(t)+12 \right ) \right |}{\sqrt{1^2+(-2)^2}}\qquad t\in[0;2\pi]\\\\& d(t)=\frac{7+\sqrt{20}\cdot \cos(t-1.10715)}{\sqrt{5}}\\\\& d(t)=\frac{7\sqrt{5}}{5}+2\cdot \cos(t-1.10715) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. maj 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{minimum }\\ \textup{kr\ae ver bl.a.}&d{\,}'(t)=-2\cdot \sin(t-1.10715)=0\\\\& t=\left\{\begin{array}{lll} 1.10715\\ 2.03444&=\pi- 1.10715\end{array}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.