Matematik

Sandsynlighedsregning

01. juni 2020 af ty16 - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg står med følgende opgave, og har brug for lidt hjælp. 

I et spil kan man få 0, 1, 2 eller 3 point. tabellen viser sandsynlighederne for at opnå pointerne.

Point                     0          1          2           3

Ssandsynlighed  0,44     0,33     0,20        p

a) bestem sandsynligheden p. 

Her har jeg fået p til at være 0,3.

b) Bestem sandsynligheden for at få 3 point både i det første og det andet spil.

Nogen som kan hjælpe mig med hvordan jeg beregner b`??


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2020 af AMelev

a) Mener du ikke p = 0.03?

b) Både-og ~ gange, jf FS side 19 (95)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2020 af Festino

a) p=0.03.

b) Gang sandsynligheden for at få tre point i det første spil med sandsynligheden for at få tre point i det andet spil.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2020 af ringstedLC

a)

\begin{align*} P(0,1,2,3)=1 &= P(0)+P(1)+P(2)+p \\ p &= 1-\left (P(0)+P(1)+P(2) \right ) \\ p &= 1-0.97 \\ p &= 0.03 \end{align*}

b) Brug multiplikationsprincippet for sandsynlighed p


Svar #4
01. juni 2020 af ty16

Jo mente 0,03 i a. tastefejl. 

spørgsmål b vil så være:

(0,03*0,03)=0,0009 ?? 

her har jeg ganget sandsynligheden for p 2 gange, som gælder for de 2 spil ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2020 af AMelev

#4 Ja.


Svar #6
01. juni 2020 af ty16

tak for hjælpen !! :D 


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.