Matematik

Reducer udtrykket

09. juli 2020 af zainab48 - Niveau: B-niveau

Hej

Nogen kan hjælpe mig med de opgave?

På forhånd tak 

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juli 2020 af Capion1

Gang parenteserne og saml de ens addender.
Det er, som at sortere æbler og pærer i hver sin kasse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juli 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juli 2020 af mathon

                 \small \small \begin{array}{lllll} a)&a\cdot (2b-a)+a^2-a\cdot b&\textup{multiplicer ind i parentesen}\\\\& \left ( a\cdot 2-a\cdot a \right )+a^2-ab&\textup{reducer parentesen}\\\\& \left ( 2a-a^2 \right )+a^2 - ab &\textup{h\ae v parentesen}\\\\& 2a-a^2+a^2-ab&\textup{reducer}\\\\& 2a-ab=a(2-b) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juli 2020 af mathon

\small \begin{array}{llll} \textup{Bem\ae rk forskellen}:\\& \begin{array}{llll} a\cdot (a\cdot b)=(a\cdot a)\cdot b=a^2\cdot b&\textup{den associative lov}\\\\ a\cdot (a+b)=a\cdot a+a\cdot b=a^2+ab&\textup{den distributive lov for }\\ &\textup{multiplikation over addition} \end{array}\\\\\\ \textup{samt repet}\mathrm{\acute{e}}\textup{r}&(a\mp b)^2=a^2\mp2ab+b^2 \end{array}


Svar #5
10. juli 2020 af zainab48

nr. 3) er det korrekt p^2+pq-p*q=pq*p ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juli 2020 af mathon

#5

                 \small \small \small \small \small \begin{array}{lllll} c)&p\cdot (p^2\cdot q)-p\cdot q&\textup{associer p'erne}\\\\& \left ( p\cdot p^2\right)\cdot q-p\cdot q&\\\\& p^3\cdot q-p\cdot q=pq\cdot (p^2-1) \end{array}


Svar #7
10. juli 2020 af zainab48

Tak for hjælp 


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.