Andre fag

Hvordan beregner man rumfang ind i en kasse/block

23. august 2020 af Olliepierre - Niveau: 8. klasse

Hej med jer!

Jeg har problemer med, at regne rumfangen ud af en kasse/block er det rigtig, hvis det er l*h*b? 

Og hvis det er det, hvordan beregner man så det udvendig?

God dag til jer :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2020 af Matematikergodt

Ja, rumfanget af kassen(indvendigt) findes ved følgende formel: V = l*b*h Link: https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1077259


Svar #2
23. august 2020 af Olliepierre

Så det giver det samme indevendige og udvendige?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2020 af Matematikergodt

#2

Så det giver det samme indevendige og udvendige?

Er det ikke overfladearealet af kassen, eller har jeg ingen anelse.


Svar #4
23. august 2020 af Olliepierre

Der står "beregn rumfanget af en sneblock" (40 i brede, 60 i længde og 20 i højde)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2020 af Matematikergodt

#4

Der står "beregn rumfanget af en sneblock" (40 i brede, 60 i længde og 20 i højde)?

Når, så skriv:

40*60*20=V(cm3)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2020 af ringstedLC

Hvis opgaven oplyser om kassens vægtykkelse, har du kassens ind- og udvendige rumfang. For en retvinklet lukket kasse med udvendige mål fås rumfanget:

\begin{align*} \text{Rumfang}_{\text{\,udv.}} &= l\cdot b\cdot h=...\text{ med enhed}^3 \end{align*}

For at beregne det indvendige rumfang:

\begin{align*} \text{Rumfang}_{\text{\,indv.}} &= (l-2\cdot \text{v\ae gtykk.})\cdot (b-2\cdot \text{v\ae gtykk.})\cdot (h-2\cdot \text{v\ae gtykk.})=...\text{ med enhed}^3 \end{align*}

Hvis rumfanget forlanges opgivet i liter, er det nemmest først at omregne alle dimensioner til dm (decimeter).


Svar #7
23. august 2020 af Olliepierre

Ok tak :)


Skriv et svar til: Hvordan beregner man rumfang ind i en kasse/block

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.