Matematik

monotoniforhold

31. august 2020 af casparolsen233 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har det lidt svært med at besvare denne opgave, håber i kan hjælpe :) 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2020 af mathon

           \small \begin{array}{lllll} f{\,}'(x)=0\textup{ de steder hvor }f(x)\textup{ har lokalt maksimum eller lokalt minimum.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2020 af tinybraincells

Til den x-værdi hvor f(x) har lokalt maksimum eller lokalt minimum, vil f'(x) ved samme x-værdi være lig med 0. :)

Du kan fx se, at ved ca. x = -1,9 har den blå graf et lokalt maksimum, og den orange graf skærer x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2020 af mathon

           \small \begin{array}{lllll} f{\,}'(x)=0\textup{ de steder hvor }f(x)\textup{ har lokalt maksimum eller lokalt minimum.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2020 af mathon

           \small \small \small \begin{array}{lllll} f{\,}'(x)=0\textup{ de steder hvor }f(x)\textup{ har lokalt maksimum eller lokalt minimum.} \\\\ \textup{Ovenst\aa ende opfyldes af den r\o dbrune graf, der derfor er }f{\, '(x)}\\\\ \textbf{Konklusion:}\quad \textup{Den bl\aa \ graf h\o rer til }f(x)\textup{.} \end{array}


Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.