Matematik

Georg Mohr, hjælp!

21. september 2020 af Gabri1322 - Niveau: 10. klasse
Hej,
Jeg har lige 4 Georg Mohr opgaver, jeg ikke helt kan finde ud af. Er der nogen, der måske gerne vil skrive en forklaring på dem? Jeg har facit her:

Opg. 3: 24??
Opg. 13: 12
Opg. 15: 21
Opg. 18: 360

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2020 af Moderatoren

Skriv hvad du ikke helt kan finde ud af, så er det meget lettere at hjælpe dig i mål


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2020 af PeterValberg

Vedr. opgave 18

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2020 af PeterValberg

Skiven med radius på 5 har således en omkreds på 10\pi

Skiven ruller et antal hele omgange n samt 2/5 omgang

\text{afstand}= 10\pi\cdot n+\tfrac25\cdot 10\pi=(10n+4)\pi

den eneste svarmulighed, der passer på dette, når n\in\mathbb{N} er mulighed c)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2020 af PeterValberg

Mht. opgave 13


Bemærk at den vandrette linje gennem A og den vandrette linje gennem D er parallelle

Du skal gerne kunne indse, at de to trekanter (farvet på tegningen)
er ligedannede, og du hvis du bestemmer længden af den ukendte
katete i den lille trekant ud fra oplysningen om arelaet, så kan vha.
skalafaktoren mellem de to trekanter bestemme højden h (som
skalafaktoren multipliceret med længden af den kendte katete i den lille trekant)

Skalafaktoren bestemmes som forholdet mellem hypotenuserne i de to retvinklede trekanter
(hypotenusen i den lille trekant skal du dog lige beregne også)

Bemærk, at den stiplede linje, der angiver højden er tegnet lidt skævt, men
teksten nævner den lodrette afstand, så derfor er den store trekant vinkelret.
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #5
21. september 2020 af Gabri1322

#1
Skriv hvad du ikke helt kan finde ud af, så er det meget lettere at hjælpe dig i mål

Generelt bare det hele. Ved ikke rigtig hvilke metoder jeg skal bruge, og hvordan jeg skal komme i gang.

Skriv et svar til: Georg Mohr, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.