Matematik

Kastevinkel, andengradspolynomium.

21. november 2020 af Rasko90 - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg sidder med denne opgave og er lidt i tvivl om fremgangsmåden.

2a) Her er det vel bare at finde rødderne og tage den positive værdi af de 2 røder og det må jo så være længden

2b) her er det vel bare at finde toppunktet 

2c) Her ved jeg ikke lige helt hvordan jeg skal gribe den an, skal jeg lave en tangent i toppunktet og hvordan skal jeg regne kastevinklen udfra det? 

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2020 af ringstedLC

2a) og 2b) Korrekt.

2c) Nej. Bestem hældningen a af tangenten i x = 0 ved at diff. f.

\begin{align*} f'(0)=a &= \tan(v) \\ v &=\;?^{\,\circ} \end{align*}


Brugbart svar (2)

Svar #2
21. november 2020 af Soeffi

#0.

Vedhæftet fil:1OXQHLM.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #3
21. november 2020 af Soeffi

#0. Søgeord: Kuglestød, kastelængde, makshøjde, kastevinkel, parabel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2021 af hxkbs

Hej

Kan du vise hvordan du har udregnet a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2021 af ringstedLC

#4: Se i FS under "Andengradspolynomier" og kom med et bud.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2021 af hxkbs

forstår jeg ikke'? hvad mener du


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. oktober 2021 af ringstedLC

FS ≈ Forsamling.

Med formel (60) bestemmes rødderne og med formel (61) bestemmes toppunktets y-koordinat som #0 foreslår.


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. oktober 2021 af Soeffi

#4. Betragt tegningen fra #2.

Spørgsmålene løses fra bund til top på tegningen.

2a) Udregn polynomiets rødder kaldet r1 og r2. Den positive rod, r2, er kastelængden.

2b) Find gennemsnittet af r1 og r2 dvs. (r1+r2)/2. Dette er toppunktets x-koordinat (xT). Makshøjden er f(xT). 

2c) Kastevinklen (v) findes ud fra parablens forskrift: a·x2 + b·x + c. Her gælder, at tan(v) = b ⇒ v = tan-1(b),
      hvor b = 0,8.


Skriv et svar til: Kastevinkel, andengradspolynomium.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.